HTML

Jó példa az Ötpacsirta utcában

2012.05.11. 00:24 pefe

 Rengeteg kétkedéssel, félinformációval találkozom nap mint nap, mikor a futtatott zöldfalak szóbakerülnek.

Mindenkinek javaslom, hogy látogasson el Budapesten az Ötpacsirta u. 2-be. Egy ízig-vérig belvárosi épületudvar, egy szerencsésen fásított utcából nyílik. Igazi zöld oázis. Friss, és a környező utcáktól jól érezhetően hűvösebb levegő fogadja itt nyáron a látogatót.

És az egészben az a legszebb, hogy ez az épület a Magyar Építész Kamara, a Budapesti Építész Kamara, és a Magyar Építőművészek Szövettségének közös irodája, az alagsorban pedig az Építészpince étterem üzemel. Ennyi építésznek talán feltűnt volna, ha a növények rongálnák az épületet, leszednék a vakolatot, vagy rengeteg bogarat vonzanának.

Mivel az udvar mindenki számára nyitva áll, szívből ajánlok mindenkinek egy kis sétát az Ötpacsirta utcába, szinte biztos, hogy igazi élményben lesz része.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest építészet növény öko co2 széndioxid árnyékolás városrehabilitáció lugas zöldfal függőleges kert vertical garden zöld homlokzat zöldárnyék légkodicionálás épülethűtés élő homlokzat green facade living wall green wall

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldfal.blog.hu/api/trackback/id/tr34501480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása